</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

In 2012 aveam carte de munca, dar si venituri din Drepturi de autor. Aveam obligatia sa platesc CASS pt D.A. Conteaza suma obtinuta pe D.A?

Venituri salariale 22 oct 2019
  • Maria Ciudin 31 oct 2019

    Buna ziua,

    Pentru anul 2012, cota contributiei de asigurari sociale de sanatate a fost 5.5% aplicata sumei asupra careia se calcula impozitul pe venit.

    Persoanele fizice beneficiare ale unui venit din drepturi de proprietate intelectuala (drepturi de autor), aveau obligatia contributiei la fondul de sanatate doar daca nu erau si beneficiarii veniturilor din: salarii, activitati independente, agricultura si silvicultura, indemnizatii de somaj si pensii.

    Asadar, pentru anul 2012, daca realizati concomitent venituri din salarii in baza unui contract de munca si venituri din drepturi de autor, nu aveati obligatia platii contributiei de asigurari sociale de sanatate.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide