</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Exista o institutie din Romania care imi poate spune valoarea neta a concediului prenatal?

Concedii 06 oct 2019
 • Maria Ciudin 07 oct 2019

  Buna ziua,

  Calculul indemnizatiei aferente concediului de maternitate (prenatal si postnatal) este stabilit prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

  Conform Ordonantei, cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul care se determina ca media veniturilor brute lunare obtinute cel putin 6 luni in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar.

  Asadar, este necesar sa indepliniti conditia stagiului minim de cotizare pentru a putea beneficia de indemnizatie de maternitate (sa fi obtinut venituri supuse impozitului 6 luni in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul de maternitate).

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide