</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Este legal ca angajatorul sa-mi taie TOATE tichetele de masa aferente lunii in care am avut DOAR 9 zile de concediu medical?

Venituri salariale 13 mai 2019
Este o sanctiune abuziva, folosita pentru descurajarea concediilor medicale.
 • Calculator Venituri 14 mai 2019

  Buna ziua,

  Depinde de politica de acordare a tichetelor de masa stabilita in cadrul companiei unde desfasurati activitatea. 

  Tichetele de masa nu sunt obligatorii, prin urmare, companiile pot decide acordarea/neacordarea acestora, iar pentru a beneficia de facilitate fiscala (scutire de la plata contributiilor sociale), acestea trebuie acordate conform Legii 165/2018 privind biletele de valoare - adica excluderea din calcul a zilelor de absente. In cazul dumneavoastra specific, trebuie sa verificati Regulamentul Intern/Contractul Colectiv de Munca aplicabil in cadrul companiei pentru a vedea exact conditiile de acordare a tichetelor de masa. Daca in aceste documente se prevede expres ca in lunile in care aveti concediu medical nu se acorda deloc tichete de masa, atunci nu se poate vorbi de prevederi ilegale. Daca, in schimb, nu se precizeaza nimic in acest sens, atunci sunteti indreptatit sa solicitati plata tichetelor de masa cuvenite pe perioada lucrata.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide