</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Din anul 2024, salariatii vor beneficia de inca doua zile libere, 6 si 7 ianuarie

by Cristina Tanase , 06 mar 2023
Din anul 2024, salariatii vor beneficia de inca doua zile libere, 6 si 7 ianuarie

În data de 06 martie 2023, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 186,Legea 52/2023,pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii.

Astfel, Legea nr.52/2023, ce intră în vigoare de joi, 09 martie, stabilește că sunt zile de sărbătoare legală și zilele de 06 ianuarie și 07 ianuarie:

— 6 ianuarie — Botezul Domnului — Bobotează;

— 7 ianuarie — Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul;

Salariații vor beneficia astfel, de 17 zile de sărbătoare legală față de 15 zile cât avem în prezent.

Zilelede sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt, potrivit Codului Muncii:

-1 şi 2 ianuarie;

-24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române;

-Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paştelui;

-prima şi a doua zi de Paşti;

-1 mai;

-1 iunie;.

-prima şi a doua zi de Rusalii;

-Adormirea Maicii Domnului; (15 august)

-30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;

-1 decembrie;

-prima şi a doua zi de Crăciun; (25 şi 26 decembrie)

-două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide