</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Detalii referitoare la contractarea unei inchirieri.

Venituri salariale 19 mai 2021
Sotia este in concediu de crestere copil, dar am vrea sa inchiriem cu forme legale o garsoniera, care este pe numele ei (desi este bun comun, in urma casatoriei).
Daca ma voi ocupa eu de plata impozitului pt chiria incasata si voi depune in contul meu Anaf declaratia, ea isi va pastra indemnizatia?
 • Calculator Venituri 15 iun 2021

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

  Daca beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si, in aceasta perioada, realizati venituri supuse impozitului, plata indemnizatiei se suspenda. Prin exceptie, plata indemnizatiei nu se va suspenda daca veniturile realizate in decursul unui an calendaristic, prin desfasurarea efectiva a unei activitati pe perioada concediului, nu depasesc de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei.

  Cuantumul minim al indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 1250 lei (2,5 * valoarea indicatorului social de referinta, 500 lei pentru anul 20). Plafonul minim este de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei (5 * 1250 = 6250 lei). Indemnizatia se poate pastra doar in situatia in care se incadreaza in acest plafon.

  Avand in vedere ca este un bun comun, va trebui sa depuneti declaratia unica atat pentru sot cat si pentru sotie.

  Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.


  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide