</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Despre somaj

Venituri salariale 14 mai 2020
Buna ziua .Eu sunt in concediu crestere copil si ar trebui sa ma intorc la munca cu data de 16.05.2020 .Firma nu mai are activitate de cand am intrat eu in CCI .Eu as vrea sa intru in somaj normal .poate sa activezi contractul cu data de 16,iar cu data de 17 sa ma scoata cu art 65 ?
  • Andrei Ionita 14 mai 2020

    Buna ziua,

    Intelegerea mea este ca va referiti la art. 65 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii. Acest articol reglementeaza situatia in care salariatul este concediat pentru motive ce nu tin de persoana acestuia, legate de desfiintarea postului ocupat. In acest caz, desfiintarea postului trebuie sa fie reala si efectiva si sa tina de decizia angajatorului, lucru care, din datele furnizate de dumneavoastra, nu se aplica.

    In aceasta situatie s-ar putea aplica art. 55 lit. b) din Codul Muncii si anume incetarea contractului de munca cu acordul partilor. Totusi, stimulentul nu se poate acorda daca persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului nu obtine venituri supuse impozitului. Pe perioada starii de urgenta a fost aplicabila Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020, cu modificarile aduse prin Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020, conform careia stimulentul de insertie se acorda pe o perioada de 90 de zile persoanelor carora le-a incetat contractului individual de munca din cauza instituirii starii de urgenta, dispozitie care nu isi va mai gasi aplicare dupa incetarea starii de urgenta. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide