</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Despre pensii de boala

Venituri salariale 19 sept 2019
Am 45 de ani,sunt cardiopatic,epileptic, de recent am avut un ictus,a-si dori sa stiu daca pot primi o pensie pe caz de boala si cum trebuie sa fac Multumesc!
 • Maria Ciudin 19 sept 2019

  Buna ziua,

  Conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii, pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care nu au implinit varsta standard de pensionare si care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca.

  Evaluarea capacitatii de munca, in vederea stabilirii gradului de invaliditate, se face la cerere, pana la data implinirii varstei standard de pensionare, de catre medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice.

  Astfel, este necesar sa depuneti o cerere insotita de documente medicale doveditoare la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii publice, in functie de domiciliul dumneavoastra. Ulterior, in urma examinarii clinice si analizarii documentelor medicale, medicul expert al asigurarilor sociale emite decizia medicala asupra capacitatii de munca si stabileste daca va incadrati intr-un grad de invaliditate si puteti beneficia de pensia de invaliditate.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide