</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit din activitati independente ma ajuta sa pot avea indemnizatie pt cresterea copilului?

Venituri salariale 21 mar 2021
 • Calculator Venituri 24 mar 2021

  Buna ziua,

  Conform prevederilor OUG 111/2010, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani,respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

  Cuantumul indemnizatiei lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficientde multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, adica o valoare minima de 1250 lei, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.

  Astfel, daca ati obtinut venituri din activitati independente cel putin 12 luni din ultimele 24 anterioare nasterii copilului, acestea se vor lua in calcul la determinarea valorii indemnizatiei acordate pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro • Cristina Andreea 01 apr 2021 Buna ziua, da. Chiar daca veniturile din activitati independente sunt pe persoana fizica? Eu am Pfa-ul deschis doar din acest an din februarie.
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide