</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Declaratia 112 trebuie depusa pana vineri, 21 decembrie 2018

by Mihaela Colesnic, 17 dec 2018 Venituri salariale
Declaratia 112 trebuie depusa pana vineri, 21 decembrie 2018

Anual, termenul de depunere a declaratiei privind obligatiile de plata contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru luna precedent isi decaleaza termenul in luna decembrie.

Astfel, desi termenul general de depunere a declaratiilor fiscale este 25 a lunii urmatoare lunii pentru care se depun declaratiile, in luna decembrie termenul se decaleaza, fiind 21 decembrie 2018, conform calendarului obligatiilor fiscale pentru anul 2018 publicat pe site-ul ANAF.

Referitor la plata contributiilor sociale si a impozitului pe venit aferent lunii noiembrie 2018, Codul de procedura fiscala prevede expres ca obligatiile de plata pentru care scadenta si/sau termenul de declarare se implinesc la 25 decembrie sunt scadente si/sau se declara pana la data de 21 decembrie. In situatia in care data de 21 decembrie este zi nelucratoare, creantele fiscale sunt scadente si/sau se declara pana in ultima zi lucratoare anterioara datei de 21 decembrie.

Prin urmare, depunerea declaratiilor fiscale, precum si plata obligatiilor inscrise in acestea sunt scadente in data de 21 decembrie 2018. Atragem atentia insa ca edepunerea declaratiilor fiscale atrage amezi de la 500 la 1.000 lei, iar pentru neplata obligatiilor fiscale se impun dobanzi si penalitati.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide