</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

De ce 12luni CONSECUTIVE

Concedii 01 nov 2019
Buna ziua. Am parcurs toata legea si nu scrie nicaieri ca trebuie sa fie min. 12 luni CONSECUTIVE; mai mult, pot fi si fractiuni de luna. Va rog sami spuneti de unde aveti informatia cu 12 luni consecutive.
Multumesc.
 • Maria Ciudin 01 nov 2019

  Buna ziua,

  Conform Normelor metodologice de punere in aplicare a art. (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, cele 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului se pot constitui din:

  • 12 luni consecutive, in cazul in care in aceasta perioada se realizeaza fara intrerupere venituri supuse impozitului 

  sau din:

  • 12 luni succesive, in cazul in care realizarea de venituri supuse impozitului s-a produs cu intrerupere in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Asadar, nu este obligatoriu ca stagiul de cotizare sa se realizeze din 12 luni consecutive, fiind suficient ca aceste 12 luni sa fie succesive. 

  De asemenea, in calculul celor 12 luni pot fi incluse si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului (fractiune de luna desemneaza situatia realizarii de venituri cel putin jumatate din zilele lucratoare din luna). 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide