</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Datele salariale ale personalului din institutiile publice vor trebui raportate in luna octombrie a fiecarui an incepand cu 2018

by Mihaela Colesnic, 18 oct 2018 Venituri salariale / Legislatia muncii
Datele salariale ale personalului din institutiile publice vor trebui raportate in luna octombrie a fiecarui an incepand cu 2018

In Monitorul Oficial nr. 877/17.10.2018 a aparut Ordinul 2169/2018 de aprobare a Metodologiei de transmitere a datelor privind veniturile salariale ale personalului platit din fonduri publice. Ordinul abroga formularul M500, care va fi inlocuit de Declaratia L153, cu aplicabilitate de la data publicarii.

Conform prevederilor Ordinului, autoritatile si institutiile publice care au calitatea de angajatori pentru categoriile de personal prevazute in Legea-cadru 153/2017 (in principal personalul institutiilor publice) au obligatia transmiterii datelor privind veniturile salariale ale personalului din subordine.

Datele se vor transmite in perioada 1-30 octombrie a fiecarui an si va cuprinde datele din luna anterioara transmiterii, respectiv luna septembrie a fiecarui an. Formularul L153 in format electronic (pdf inteligent) poate fi descarcat gratuit din sectiunea “Descarcare declaratii” a site-ului ANAF. Formularul este disponibil pe site-ul ANAF.

Rectificarea formularului se va face pentru fiecare persoana in parte, prin transmiterea tuturor informatiilor referitoare la aceasta. In situatia in care se efectueaza o rectificare, organul fiscal competent sa colecteze datele va lua in considerare ultimele informatii cu privire la persoana respectiva.

Ordinul precizeaza si ca prevederile referitoare la obligatia de completare si transmitere catre inspectoratele teritoriale de munca a datelor din REVISAL, precum si procedura privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor, conform Hotararii 905/2017 se vor mentine in continuare.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide