</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Daca sunt studenta la cursuri de zi postuniversitare, se cumuleaza cu veniturile din ultimii doi ani?

Venituri salariale 21 feb 2021
Conform art.2 alin(5) si (6) din lege...asa se intelege. Dar bineinteles ca am intrebat la primarie si nu cunoac cazuri. Imi puteti spune daca are sens sa duc adeverinta de student, se adauga ceva la indemnizatie? Multumesc!
 • Andreea Ionescu 26 feb 2021

  Buna ziua,

  In cazul in care nu ati realizat venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni in ulitmii 2 ani anterior nasterii copilului, conform art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010, se va analiza daca in aceasta perioada v-ati regsit in una dintre situatiile asimilate prevazute la art. 2 alin. (5).

  Daca ati realizat venituri din salarii timp de 12 luni in ultimii doi ani, se considera ca stagiul de cotizare este indeplinit si nu se va mai analiza daca v-ati regasit si intr-o perioada asimilata (precum cea in care ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale)

  In acest caz, baza de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (3) se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului impartita la 12. Calitatea de student nu va influenta baza de calcul in acest caz.

  Doar daca stagiul nu ar fi fost complet conform art. 2 alin (1) (nu ati fi realizat venituri timp de 12 luni), stagiul s-ar fi completat cu perioada asimilata in care ati frecventat cursurile de zi ale invatamantului universitar.

 • Marina Cimpean 21 feb 2021 Este vorba de indemnizatia crestere copil, acum observ 
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide