</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Daca firma se inchide si se lasa in somaj...eu fiind in 75% pt copil mai beneficiez de cei 75% sau intru si eu in somaj? Multumesc mult

Venituri salariale 24 mar 2020
  • Gabriela Craciun 25 mar 2020

    Buna ziua! In cazul concediului pentru supravegherea copiilor in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant, indemnizatia este suportata de angajator, urmand a fi recuperata de la stat. 

    Somajul este un caz de incetare a raporturilor de munca, conform art. 56 alin. 1 lit. a) din Codul Muncii. Prin urmare, daca raportul de munca a incetat nu mai sunteti salariat si nu mai puteti beneficia de zilele libere platite pentru supravegherea copilului. In aceasta situatie puteti beneficia de indemnizatia de somaj, acordata conform Legii nr. 76/2002, daca indepliniti conditia stagiului de cotizare.

    Daca va referiti la somajul tehnic, acesta doar suspenda raporturile de munca. Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020 prevede faptul ca nu se acorda zile libere platite parintelui ale carui raporturi de munca au fost suspendate in baza somajului tehnic. De asemenea, nu se acorda acest beneficiu nici daca celalalt parinte se afla in somaj tehnic. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide