</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Daca am lucrat in Anglia 2 ani si acum sunt gravida ce perioada de angajare mai imi trebuie in Romania pentru a beneficia de indemnizatie ?

Beneficii 27 nov 2019
Indemnizatie pt cresterea copilului
 • Maria Ciudin 28 nov 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura). Asadar, pentru obtinerea indemnizatiei este necesara indeplinirea stagiului de cotizare.

  In situatia in care solicitantul indemnizatiei pentru cresterea copilului a obtinut venituri supuse impozitului timp  de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului doar in alt stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia, acesta nu va putea obtine indemnizatia in Romania, ci in statul respectiv. Pe de alta parte, daca solicitantul a obtinut venituri supuse impozitului o perioada din cele 12 luni in strainatate si cealalta perioada in Romania, acestea se vor totaliza astfel incat, cumulat, sa rezulte 12 luni de stagiu de cotizare. Legislatia in vigoare (Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, Ordinul nr. 1474/2011 si Regulamentul European 883/2004) nu impun o limita de timp in care solicitantul trebuie sa obtina venituri in Romania pentru a beneficia de indemnizatie. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide