</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum trecem in pontaj concediu medical cand lucram in comert cu program de lucru de lunii pana duminica?

Concedii 06 sept 2019
 • Maria Ciudin 09 sept 2019

  Buna ziua,

  Conform Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate in zile calendaristice, se platesc zilele lucratoare.

  La stabilirea numarului de zile ce urmeaza a fi platite se au in vedere prevederile legale cu privire la zilele de sarbatoare declarate nelucratoare, precum si cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prevazute prin contractele colective de munca. Totodata, daca in contractul colectiv de munca exista diagrame de lucru, orele se vor ponta conform diagramei. 

  Totusi, atragem atentia ca, in cadrul programului de luni pana duminica, nu sunt respectate prevederile Codului Muncii referitoare la repausul saptamanal de 48 de ore consecutive. In aceasta situatie, salariatul are dreptul de un spor la salariu stabilit prin contractul individual sau colectiv de munca. Zilele de repaus pot fi acordate si cumulat, dupa o perioada de activitate de 14 zile calendaristice, iar in aceasta situatie salariatul are dreptul la dublul compensatiilor mentionate.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide