</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum trebuie sa procedez daca angajatorul este insolventa, iar copilul implineste 2 ani in februarie?

Venituri salariale 07 ian 2021
Baietelul meu implineste 2 ani pe 12 februarie. Tatal nu a solicitat o luna de CCC. Angajatorul meu a intrat in insolventa in martie 2019 si nu mai am unde sa ma intorc. Trebuie sa-mi dau demisia incepand cu 13.02.2021 sau mai devreme? Cum ar trebui sa procedez? Multumesc.
 • Andreea Ionescu 15 ian 2021

  Buna ziua,

  Pe perioada concediului pentru cresterea copilului contractul individual de munca se suspenda. Regula este ca pe durata suspendarii, contractul individual de munca nu poate inceta (conform dispozitiilor art. 60 alin. (1) din Codul muncii). Insa, prin exceptie, in cazul reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, acesta poate dispune incetarea contractului (prin concediere).

  Dumneavoastra nu trebuie sa va dati demisia la finalul concediului pentru cresterea copilului. Intelegem ca situatia este de asa natura incat s-ar putea dispune incetarea contractului la intitiativa angajatorului pentru motive ce nu tin de persoana salariatului.

  Demisia este o manifestare unilaterala a vointei angajatului de a inceta contractul. Conform legii nu puteti fi constransa sa demisionati in nicio situatie. Daca situatia este de asa natura incat angajatorul trebuie sa dispuna incetarea, acesta va emite decizia de concediere.

  Angajatorul nu va poate obliga in nicio situatie sa depuneti demisia. Daca acesta decide incetarea raportului de munca, are la dispozitie solutia concedierii.

  Daca va putem ajuta cu mai multe informatii, va rugam sa reveniticu mai multe detalii.

  Multumim,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide