</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se completeaza D112 pentru un membru al consiliului de administratie care este pensionar?Ce contributii se platesc si ce contributii nu?

Venituri salariale 12 oct 2020
Completare D 112 pentru administrator care este si pensionar
 • Carmen Dumitrescu 15 oct 2020 Societate plateste si CAM (contributia asiguratorie de munca) pentru remuneratiile membrilor CA? sau doar pentru angajatii cu contract individual de munca?
 • Andreea Ionescu 15 oct 2020

  Buna ziua,

  Pentru venitul reprezentand remuneratia membrului consiliului de administratie se platesc atat impozitul, cat si contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate.

  Aceasta reprezinta venit asimilat salariilor, conform art. 76 din Codul fiscal  si este supus impozitului pe venit conformart. 60, nefiind reglementata o exceptie in acest sens.

  In ceea ce priveste contributia de asigurari sociale, art. 139 (4) din Codul fiscal prevede expres ca aceasta se datoreaza pt. aceasta categorie de venit.

  In ceea ce priveste contirbutia de asigurari de sanatate, exceptiile preavzute de Codul fiscal se refera doar la veniturile din pensii  si   veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuala. Pentru venitul reprezentat de remuneratia membrului consiliului de administratie se va plati CASS.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide