</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza indemnizatia celui de al doilea copil, daca diferenta intre ei este de 2 ani?

Venituri salariale 10 ian 2020
Copilul meu cand implineste 2 ani, eu va trebui sa nasc cel de al doilea copil. Cum se calculeaza indemnizatia celui de al doilea copil? 85% din ultimele 12 luni lucreate(inainte de a-l naste pe primul) sau 85% din indemnizatia primita pentru primul copil? Multumesc!
 • Maria Ciudin 13 ian 2020

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

  Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide