</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza dif. CAS si CASS la un salariat cu functia de baza aici, part time 20 ore/luna cu un venit de 378 lei brut?

Venituri salariale 10 oct 2019
 • Maria Ciudin 31 oct 2019

  Buna ziua,

  Contributia de asigurari sociale de sanatate este de 10% aplicata asupra salariului brut, atat in cazul unui contract de munca cu norma intreaga, cat si in cazul unui contract de munca cu timp partial. Pentru salariatii din constructii exista o scutire totala de la plata acestei contributii daca veniturile lor brute sunt de maximum 30.000 de lei lunar si angajatorii lor desfasoara activitati in sectorul constructiilor.

  In ceea ce priveste contributia de asigurari sociale, cota este de 25% aplicata asupra salariului brut, pentru ambele tipuri de contract. In cazul contractului cu timp partial, aceasta contributie este datorata in intregime de salariat, dar si angajatorul are obligatia platii sale, acesta fiind nevoit sa adauge o diferenta pana se atinge valoarea pe care contributia de asigurari sociale ar fi avut-o daca s-ar fi aplicat la salariul minim brut pe tara.

  Contributia asiguratorie de munca este datorata in intregime de angajator si este in cuantum de 2,25%, aplicandu-se indiferent de tipul de contract (part time sau norma intreaga).

  Deducerea personala nu se fractioneaza in functie de numarul de ore in cazul veniturilor realizate in baza unui contract de munca cu timp partial, la functia de baza.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide