</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza deducerea de baza?

Venituri salariale 29 oct 2019
 • Maria Ciudin 01 nov 2019

  Buna ziua,

  Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza. Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.950 lei inclusiv, astfel:

  • pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere - 510 lei;
  • pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere - 670 lei;
  • pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere - 830 lei;
  • pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere - 990 lei;
  • pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere - 1.310 lei.

  Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acorda deducerea personala.

  Totodata, pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.951 lei si 3.600 lei, inclusiv, deducerea personala se acorda conform tabelului de la art. 77 alin. (2) din Codul Fiscal.

  Astfel, din venitul net (calculat dupa scaderea contributiilor sociale obligatorii din total veniturilor brute) se scade deducerea personala (stabilita in functie de venitul salarial brut si de persoanele in intretinere), rezultand venitul impozabil asupra caruia se aplica cota de impozit de 10%.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide