</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza concediul de risc maternal, de maternitate si de crestere copil daca am 2 contracte de munca?

Venituri salariale 25 iun 2020
Mentionez ca al doilea contract de munca l-am facut cu luna Iunie avand sarcina incipienta, iar intre timp am aflat ca voi intra in concediu de risc.
  • Alexandra Oancea 26 iun 2020

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatia aferenta concediului de risc maternal se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. De asemenea, indemnizatia de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra aceleiasi baze de calcul.

    Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 stabileste faptul ca salariatul are dreptul la concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate (asadar, atat concediul de risc maternal, cat si concediul de maternitate) de la ambii angajatori. In acest caz, baza de calcul este diferita in functie de veniturile obtinute la fiecare dintre angajatori.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului. In cazul acestei indemnizatii, veniturile lunare se vor cumula, astfel ca se vor include in baza de calcul veniturile salariale obtinute de la ambii angajatori.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide