</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza Cas-ul pt concediu medical in continuare? Mai este valabil acest calcul 10.5% × 35% × venitul brut mediu?

Venituri salariale 21 feb 2021
Cas concediu medical
  • giulia giulia 26 feb 2021

    Intrebarea mea era referitoare la calculul cas ulul pt concediile medicale in regim "in continuare". Potrivit OU 8/2018 CAs-ul pt concediu medical in regim "initial" se calculeaza 25% din venitul brut iar CAS-ul pt concediu medical "in continuare" se calculeaza 10.5% × 35% × salariul mediu brut (aferent anului) / zile lucratoare luna × zile concediu medical luna ! Ulterior nu am gasit nici o modificare a acestei legi si vroiam sa stiu daca acest calcul mai este valabil sau a intervenit vreo modificare. 


  • Andreea Ionescu 26 feb 2021

    Buna ziua,

    In cazul certificatelor de concediu medical “in continuare”, indemnizatia se va calcula pornind de la media zilnica a certificatului medical initial.

    Astfel, se va aplica procentul la media zilnica stabilita pentru concediul medical intial, iar din acest rezultat se scad impozitul de 10% (daca indemnizatia nu este scutita de impozit conform legii) si contributia de asigurari sociale de 25%.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide