</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calc indem celui de al doilea copil daca am 11 luni lucrate si o luna va fi din indemnizatia trecuta?

Venituri salariale 27 iul 2022
Am inceput serviciul in luna aprilie 2022 dupa crestere copil.
In luna iulie am ramas insarcinata cu cel de al 2 lea si urmeaza sa nasc in luna martie cand eu voi avea 11luni lucrate si o luna este cu indem. de la primul copil. Cum se calculeaza indemnizatia aceasta?
 • Calculator Venituri 27 iul 2022

  Buna ziua,


  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

  Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide