</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum recuperez drepturile salariale restante din octombrie 2018 de la o firma in insolventa ?

Venituri salariale 12 oct 2019
Firma este in insolventa din ianuarie 2018, eu inca mai sunt salariata dar banii nu i-am luat din octombrie 2018. Daca imi dau demisia, cum pot sa-mi recuperez drepturile salariale restante ?
 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Deoarece a fost deschisa procedura insolventei, Legea nr. 85/2014 care reglementeaza aceasta procedura prevede ca salariatii ale caror salarii nu au fost achitate au calitatea de creditori fata de angajator si vor fi inscrisi in tabelul de creante din oficiu, de catre administratorul judiciar, conform evidentelor contabile.

  Salariatii de la firmele care intra in insolventa pot apela la Fondul de Garantare a creantelor salariale, cel care le poate asigura recuperarea partiala a salariilor neachitate de angajator.

  Fondul de Garantare, constituit prin Legea nr. 200/2006 si administrat de AgentiaNationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, acopera salarii, compensatii si indemnizatii, cuantumul despagubirilor fiind plafonat la valoarea a trei salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat. 

  Pentru a a obtine despagubiri din Fondul de Garantare pentru plata creantelor salariale, salariatii se vor adresa in primul rand administratorului/lichidatorului judiciar caruia ii vor solicita, printr-o notificare scrisa, sa efectueze demersurile necesare pentru plata creantelor salariale din Fondul de garantare. Ulterior, salariatii se pot adresa si direct Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din circumscriptia in care angajatorul isi are sediul, domiciliul sau resedinta.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide