</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum calculez venitul in concediul prenatal, in cele 126 de zile?

Venituri salariale 11 iun 2020
  • Andrei Ionita 11 iun 2020

    Buna ziua,

    Concediul si indemnizatia de maternitate se acorda salariatelor care indeplinesc stagiul de cotizare de 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. Durata concediului este de 126 de zile repartizate 63 de zile inainte de nastere (concediu pentru sarcina) si 63 de zile dupa nastere (concediu de lauzie).

    Indemnizatia de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. Astfel, se va face media veniturilor brute lunare obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului si se va inmulti cu procentul de 85%.

    Indemnizatia de maternitate nu este supusa impozitarii si platii contributiei de asigurari sociale de sanatate, insa se datoreaza contributie de asigurari sociale in cota de 25%.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide