</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum calculez concediul de risc maternal?

Venituri salariale 02 mar 2021
 • Alina Chirila 08 mar 2021

  Buna ziua, 

  Conform articolului nr. 31 alin. (4) din Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005, cuantumul indemnizatiei de risc maternal reprezinta 75% din baza de calcul stabilita potrivit articolului 10 din acelasi act normativ. 

  Multumim, 

  Echipa calculatorvenituri.ro
 • Beatrice Georgiana 03 mar 2021 75% ? Nu cumva este 85% ?
 • Alina Chirila 02 mar 2021

  Buna ziua, 

  Cuantumul indemnizatiei de risc maternal se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinate ca media veniturilor lunare brute realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical. Concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditia stagiului de cotizare.

  Astfel, modul de calcul este urmatorul:

  ·      se vor insuma veniturile brute obtinute in ultimele 6 luni

  ·      suma rezultata se va imparti la numarul total de zile lucratoare din aceste ultime 6 luni

  ·      ulterior, aceasta suma se va inmulti cu numarul de zile lucratoare din perioada in care se acorda concediul de risc maternal si cu cota de 75%

  ·      din aceasta indemnizatie se retine contributia de asigurari sociale in cota de 25%, conform prevederilor Codului Fiscal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide