</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Coronavirus: se acorda gratuit masti de protectie persoanelor vulnerabile

by Maria Ciudin , 27 iul 2020 COVID-19
Coronavirus: se acorda gratuit masti de protectie persoanelor vulnerabile

In Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 146/2020 privind acordarea de masti pentru protectia cetatenilor romani de virusul COVID-19.

Prin Legea nr. 146/2020 se acorda gratuit un set de 30 de masti de protectie, lunar, pentru:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi sunt de pana la 1.000 lei inclusiv, reprezentand nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate;

d) persoanele incadrate in grad de handicap care realizeaza venituri exclusiv din prestatiile sociale prevazute de art. 42 si 58 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap - este vorba despre indemnizatia de insotitor, indemnizatia lunara acordata indiferent de venituri si bugetul personal complementar lunar.

In vederea asigurarii protectiei cetatenilor de pe teritoriul Romaniei in actualul context epidemiologic determinat de raspandirea noului coronavirus, Ministerul Sanatatii achizitioneaza, prin Compania Nationala Unifarm - S.A., mastile de protectie, conform standardelor europene in vigoare, preponderent de la producatori interni.

Autoritatile publice locale au obligatia sa intocmeasca liste nominale cu persoanele beneficiare si sa le transmita directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, in termen de 3 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, in vederea stabilirii necesarului de repartizat.

Distribuirea mastilor de protectie se realizeaza de catre Ministerul Sanatatii prin directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti catre autoritatile publice locale.

Autoritatile publice locale asigura distribuirea mastilor de protectie, in mod gratuit, catre fiecare beneficiar.

Prevederile Legii nr. 146/2020 se aplica pana la incheierea pandemiei de coronavirus COVID-19, declarata oficial de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide