</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

contributii pfa

Venituri salariale 14 ian 2020
Buna ziua
Daca am infiintat un pfa in 2020 si in acelasi timp sunt angajata ce contributii trebuiesc achitate la stat?

multumesc.
 • Maria Ciudin 15 ian 2020

  Buna ziua,

  Conform prevederilor Codului Fiscal, persoanele fizice autorizate datoreaza impozit pe venit, in cota de 10%, si contributiile sociale obligatorii, in anumite situatii.

  Contributia de asigurari sociale (CAS), in cota de 25%, si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS), in cota de 10%, se datoreaza de persoana fizica autorizata in situatia in care veniturile obtinute pe parcursul unui an fiscal depasesc plafonul de 12 salarii minime brute pe tara.

  Cu toate acestea, daca persoana fizica autorizata are si calitatea de salariat, datoreaza doar impozit pe venit in cota de 10%, fiind scutit de plata contributiei de asigurari sociale (CAS). Pe langa impozit, aceasta va datora si contributia de asigurari sociale de sanatate, daca veniturile depasesc plafonul de 12 salarii minime brute pe tara.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide