</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Contract pe drepturi de autor in perioada concediului de crestere copil

Venituri salariale 03 sept 2020
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca legislatia permite ca in concediul de maternitate, respectiv de crestere copil sa realizezi venituri pe baza unui contract pe drepturi de autor.
Va multumes!
 • Alina Chirila 03 sept 2020

  Buna ziua, 

  Regula prevazuta de OUG 111/2020 este aceea ca  dreptul la indemnizatia de crestere acopilului  se supenda incepand  cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.

  Insa, prin exceptie de la regula enuntata anterior, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita:

  c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati inperioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minimal indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).

  Cuantumul minim al indeminzatiei reprezinta suma rezultatadin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (care este in valoare de 500 lei pentru 2020).

  Concluzionand, daca realizati venituri in valoare de cel mult 6,250 lei, nu se va suspenda indemnizatia de crestere a copilului. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide