</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

contract part time

Venituri salariale 27 ian 2020
care este diferenta pe care o plateste angajatorul la un contract de 8 ore/zi cu salariul min pe economie de 2230 fata de un contract part time de 6 ore zi la salariul minim pe economie corespunzator celor 6 ore, adica pentru cele 2 ore cat ar fi de plata pentru angajator?

Multumesc!
 • Florentina Cojocaru 16 sept 2021

  Buna ziua,


  Pentru un contract part-time cu 2 ore la un brut de 575 ron, pentru un student, cat se plateste la stat si cat la angajat?

  Multumesc!

 • Maria Ciudin 28 ian 2020

  Buna ziua,

  In cazul unui contract individual de munca, salariatul datoreaza impozit pe venit in cota de 10% din venitul brut, contributia de asigurari sociale in cota de 25% din venitul brut si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10% din venitul brut. Impozitul pe venit si contributiile sociale se retin la sursa de catre angajator, caruia ii revine obligatia calcularii, retinerii, platii si declararii acestora. Totodata, angajatorul datoreaza contributia asiguratorie pentru munca in cota de 2,25%. 

  In situatia unui contract individual de munca cu timp partial, contributiile sociale obligatorii se retin din salariul efectiv realizat, in aceleasi cote. Cota contributiei asiguratorii pentru munca ramane aceeasi.

  Am atasat doua calcule comparative efectuate cu ajutorul platformei calculatorvenituri.ro pentru un salariu minim brut pe economie de 2230 lei si un salariu raportat la un program de 6 ore/zi (2230/8 * 6 = 1560).

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.roConsimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide