</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Contract inchiriere doar pe 4 luni din an

Venituri din alte surse 29 sept 2021
Buna ziua. Contractul a fost incheiat pe intai septembrie 2021, deci va trebui platit impozit anul viitor pt acest an doar pt 4 luni.
Declaratia nu ar trebui sa cuprinda doar 4 luni din an, restul veniturilor fiind aferente anului urmator 2022?
 • Calculator Venituri 30 sept 2021

  Buna ziua,


  Va rugam sa ne spuneti la ce tip de contract va referiti mai exact?


  Multumesc,

  Echipa calculatorvenituri.ro
  • Calculator Venituri 06 oct 2021

   Buna ziua,

   Veniturile obtinute de persoanele fizice din chiriisunt considerate impozabile, astfel incat cel care le incaseaza este obligat sale declare la ANAF, prin intermendiul declaratiei unice si sa plateascaobligatiile ficale aferente.

   Obtinereaveniturilor din chirii conduce la obligatia de a plati impozit pentru acestea,in procent de 10%. Totusi, cota de 10% nu se aplica la venitul inscris in contract (valoarea chiriei), adica la brut, ci la acest venit brut din care se scade o cota forfetara de 40% (venitul net,impozabil, la care se aplica impozitul de 10% este venitul brut, din contract,minus 40%).

   Dumneavoastra, aveti obligatia de a declara la ANAF  in termen de 30 de zile de la semnarea  contractului de inchiriere prin declaratiaunica, estimarea venitului pentru anul 2021. Calculul este corect, 360 de leieste impozitul pentru venitul estimat pana la finalul anului.

    

   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    

   Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide