</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediul medical se considera vechime?Eu am facut si chimioterapie

Legislatia muncii 06 sept 2019
 • Maria Ciudin 09 sept 2019

  Buna ziua,

  In legislatia actuala, termenul de "vechime in munca" a fost inlocuit cu "stagiu de cotizare". Astfel, potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii, pentru perioada anterioara anului 2005, concediile medicale se vor lua in considerare ca perioade asimilate stagiului de cotizare pentru stabilirea dreptului la pensie. 

  Dupa aceasta data, la stabilirea dreptului la pensie, se va lua in considerare ca perioada asimilata stagiului de cotizare doar concediul medical cauzat de accidente de munca si boli profesionale. 

  Asadar, daca concediul pentru incapacitate temporara de munca a fost cauzat de o boala obisnuita sau un accident din afara muncii, dupa anul 2005, nu va fi luat in calcul la stabilirea stagiului de cotizare. Doar in situatia in care concediul a fost cauzat de un accident de munca sau boala profesionala, acesta va fi luat in considerare la determinarea dreptului la pensie.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide