</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediul medical?

Venituri salariale 10 feb 2021
Daca ai concediul medical de covid platit 100% ,se adauga la salariul realizat si se retine CAS si Sanatate ?
 • Andreea Ionescu 26 feb 2021

  Buna ziua,

  Indemnizatia de concediu medical este supusa impozitului (10%), contributiei de asigurari sociale (CAS=25%), dar este scutita de la plata contirbutiei de asigurari sociale de sanatate (CASS=10%).

   

  Asadar, pentru luna in care ati fost in concediu medical pentru izolare sau carantina, pe langa salariul realizat aferent orelor lucrate in luna respectiva veti primi si indemnziatia de concediu medical.

  Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru carantina sau izolare reprezinta 100% din baza de calcul.

  Baza de calcul se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

  Intrucat indemnizatia de izolare/carantina pentru COVID-19 se acorda fara conditia indeplinirii  stagiului minim  de cotizare de 6 luni, indemnizatia de concediu medical se va calcula dupa cum urmeaza in cazul in care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni:

  Daca stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, baza de calcul al indemnizatiilor de asigurari sociale o constituie media veniturilor lunare realizate sau, dupa caz, venitul lunar din prima luna de activitate,

  Din indemnizatia de concediu medical bruta se retine impozit si contributia de asigurari sociale.  

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide