</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

concediul de maternitate contract cu timp partial

Concedii 04 feb 2021
Buna seara! Am doua contracte de munca, unul dintre contracte este cu timp partial 30h/luna si a inceput cu 03.07.2020 , in data de 01.01.2021 am intrat in concediu prenatal. Beneficiez ce concediu prenatal si postnatal si in cazul contractului cu timp partial?
  • Andreea Ionescu 25 feb 2021  

    Buna seara,

    Codul Muncii reglementeaza, la articolul 106, egalitatea de tratament a salariatilor cu fractiune de norma, care se bucura de aceleasi drepturi ca salariatii cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

    Pentru a beneficia de concediul de maternitate trebuie, conform OUG 158/2005, sa indepliniti  stagiul de cotizare de 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului.


  • Denisa Zaiu 05 feb 2021 Buna seara, sunt si eu interesata de acest lucru. Se poate depune stagiul de cotizare de la jobul unde avem functia de baza si pentru celalalt job pt a putea beneficia de postnatal?
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide