</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediu si indemnizatie de sarcina cu risc,mod calcul?

Concedii 10 dec 2019
Buna seara,
O angajata revine la servici dupa concediu ingrijire copil in data de 07.11.2019 direct in concediu de sarcina cu risc.Cum calculez acest concediu pentru luna Noiembrie? Conf.Ordonantei 185/2005 concediul si indemnizatia de sarcina cu risc ,se acorda fara conditie de stagiu de cotizare.
 • Maria Ciudin 12 dec 2019

  Buna ziua,

  Intr-adevar, conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatia aferenta concediului de risc maternal se acorda fara conditia stagiului de cotizare. Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului. 

  Astfel, in baza de calcul vor intra veniturile obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului, si anume cele obtinute in perioada in care persoana a beneficiat de concediul pentru ingrijirea copilului (art. 8 alin. 1 lit. b) din Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005: se insumeaza perioadele in care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii de catre angajator sau, dupa caz, de catre angajat, respectiv de catre fondul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale).

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide