</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediu prenatal - postnatal

Venituri salariale 01 iul 2019
Buna ziua,
- am reazliat in ultimii ani venituri atat din PFA cat si din CIM, 97% din total = pfa.
- cei de la csmb bucuresti m-au sfatuit sa inchid contractul de munca si sa semnez un contract cu casa insa nu indeplinesc 6 luni calendaristice (de la semnare -la data cand voi naste). Ce sa fac?
 • Maria Ciudin 01 iul 2019

  Buna ziua,

  Daca alegeti sa incheiati contract de asigurare, dreptul la concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate este conditionat de plata unei contributii, in cota de 1% care se va aplica venitului lunar ales si inscris in contractul de asigurare, potrivit art. 3 alin. 3 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005. Venitul lunar pentru care se opteaza plata contributiei nu poate fi mai mic decat valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, stabilit potrivit legii, si nici mai mare decat valoarea a de 12 ori a acestuia.

  Intr-adevar, stagiul minim de cotizare in sistemul de asigurari sociale de sanatate este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical. Acest stagiu se constituie prin insumarea perioadelor pentru care s-a achitat contributia prevazuta la art. 3 alin. 3. Asadar, se iau in considerare anii in care ati platit contributii pentru veniturile obtinute in calitate de persoana fizica autorizata, in situatia in care alegeti sa le inscrieti in contractul de asigurare.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide