</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediu paternal

Venituri salariale 27 dec 2020
Buna ziua. Ma aflu in concediu prenatal, dar in concediu de crestere va intra sotul.
Va rog sa imi spuneti la cat timp dupa ce voi naste trebuie sa isi depuna sotul actele si cand poate intra in concediul propriu zis?
Multumesc!
 • Andreea Ionescu 11 ian 2021

  Buna ziua, 

  Conform OUG 111/2010, cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de  ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului,municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

  Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatii si stimulent de insertie se stabilesc dupa cum urmeaza:

  a) incepand cu ziua urmatoarecelei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

  (...)

  d) de la data depunerii cererii,pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a)-c).

  Asadar pentru a beneficia de indemnizatie incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza concediul de maternitate, trebuie sa depuna cererea cu 60 zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate. Sotul va beneficia de indemnizatie si daca se depune cererea peste acest termen, insa doar de la data depunerii cererii. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide