</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediu medical

Concedii 04 sept 2020
Am infintat un PFA pe 17 august 2020. Pe 3 septembrie mi-a incetat perioada de preaviz de la vechiul serviciu. Pe 4 septembrie am fost plasat in carantina. Nu am avut timp sa inchei contractul cu casa de asigurari pentru concedii medicale. In ce conditii as putea sa beneficiez de concediu medical?
 • Alina Chirila 08 sept 2020

  Buna ziua, 

  Drepturile de asigurare inceteaza dupa 3 luni de la ultima plata a contribuţiei.

   

  Concediul şi indemnizaţia de carantina se acorda şi persoanelor asigurate care n-au inca stagiul de cotizare complet de 6 luni. Prin urmare, puteti beneficia de concediu medical si indemnizatie fara   plati suplimentare.

   

   Pentru persoanele asigurate pentru care s-a instituit masura carantinei, in conditiile Legii nr. 136/2020, certificatele de concediu medical pentru carantina se elibereaza de medicii de familie, dupa ultima zi a incetarii perioadei de carantina, pe durata stabilita prin documentul eliberat de directia de sanatate publica, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii perioadei de carantina. Daca perioada de carantina depaseste 90 de zile, nu este necesar avizul medicului expert  al asigurarilor sociale pentru  acordarea concediului medical. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide