</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediu medical cod 15

Venituri salariale 14 ian 2021
Din calcul bazei de calcul pentru calcularea concediului medical se ia in calcul venitul total brut de pe fluturas sau se exclud sporuri,prime,norme de hrana?
 • Andreea Ionescu 18 ian 2021

  Buna ziua,

  Conform O.U.G. 158/2005, baza de calcul al indemnizatiilor de concediu medical se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

  Aceste venituri brute includ si sporurile, primele sau alte bonusuri ale asiguratului. In fluturasul de salariu acestea ar trebui sa fie curpinse la categoria „venit brut”. (Suma la care se calculeaza contributiile pentru pensie (CAS), pentru sanatate (CASS) si contributia asiguratorie pentru munca (CAM) ). 

  In general norma de hrana este  scutita de contributii si de impozit, iar in acest caz ea nu se include in baza de calcul. 

  • Ioana Albu 25 ian 2021 Multumesc pentru raspuns. Am solicitat angajatorului o recalculare si se va efectua in curand
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide