</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediu de risc maternal

Venituri salariale 07 sept 2020
Buna ziua! Ce suma as incasa lunar daca as opta pentru concediul de risc maternal din luna octombrie 2020, salariul brut in fiecare luna anterioara fiind 7100 lei?Multumesc!
 • Andreea Ionescu 08 sept 2020

   Buna ziua,

  Concediul de risc maternal se poate acorda pe o perioada de pana la 120 zile.

  Cuantumul indemnizatiei de risc maternal se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinate ca media veniturilor lunare brute realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical. Concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditia stagiului de cotizare.

  Concediul de risc maternal este exceptat de la plata impozitului si de la contributia obligatorie de asigurari de sanitate si contributia asiguratorie pt munca.

  Pentru a ajunge la valoarea neta, vom parcurge urmatorul calcul:

  ·      Intaivom afla media zilnica, utilizand urmatoarea formula, considerand ca veniturile brute lunare (cele realizate, nu cele din contractual de munca) sunt in suma de7100 lei/luna:

  Media zilnica  = ( venitul brut septembrie + venitul brut august+ venitul iulie + venitul brut iunie + venitul brut mai + venitul brut aprilie) / ( nr. zile stagiu septembrie + nr. zile stagiu august + nr. zile stagiu iulie + nr. zile stagiu iunie + nr. zile stagiu mai + nr zile stagiu aprilie)

  ·      Apoi  vom efectua urmatorul calcul

  media zilnica *75% * nr. zile concediu medical = indemnizatia bruta

  ·      Din rezultat se va scadea contributia de asigurari sociale de 25%, pentru a determina valoarea neta a indemnizatiei.

   

  Va rugam sa efectuati calculul utilizand formula de mai sus, intrucat urmatorul exemplu este estimativ. Rezultatul ar putea fi diferit in functie de veniturile efectiv realizate si de nr. de zile de stagiu de cotizare efectuate de dvs.

  Media zilnica:(7100 * 6) / (22+ 21+23+22+20+22) = 327,69

  Indemnizatia: MZ* 75% * nr. zile de concediu:

  327,69 * 75% * 22= 5407 (brut)

  5407 – (25% *5407) = 5407 (indemnizatie neta) 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide