</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cod caen testare software

PFA 03 sept 2019
Buna ziua.
As dori sa stiu daca ma pot incadra la pfa cu sistem de norma de venit, in speta CAEN 6202 si 6203, daca voi testa (manual si automat) un produs software. Codul pe care il voi scrie nu intra in productie, are rolul doar de a ajuta in a testa produsul.
Multumesc.
 • Nicolae Bacrau 22 nov 2019

  As aduce o completare la cele spuse de Maria Ciudin, sau mai bine zis as pune cateva intrebari, datorita faptului ca am avut dileme morale in a decide daca pot fi, sau nu, tester pe norma de venit (si am ajuns la concluzia ca nu, dar as fi foarte interesat sa aflu daca nu cumva ma insel)

  Dumneavoastra ati mentionat doua CAEN-uri:

  1. 6202

  2. 6203

  Credeti ca testarea este inclusa in aceste CAEN-uri?

  1. Referitor la 6202, testarea nu este, evident, management. Deci 6202 pica, e pus degeaba, in afara cazului in care aveti de gand sa deveniti management de proiect sau de echipa

  2. Poate fi testarea considerata activitate de consultanta?

  Din ce gasesc pe net, se pare ca:

  "6202 Activitaţi de consultanţa in tehnologia informaţiei
  Aceasta clasa include planificarea şi proiectarea sistemelor de calculatoare ce integreaza hardware, software şi tehnologii de comunicaţii. Serviciile de consultanţa pot include şi activitatea de pregatire a utilizatorilor."

  O alta intrebare de-a mea ar fi: Faceti dumneavoastra planificare si proiectare? Serviciile dumneavoastra de consultanta pot include activitatea de pregatire a utilizatorilor?

  Alta intrebare:

  Proiectati si planificati sisteme care integreaza hardware si software? Mie mi se pare ca acestea ar fi mai degraba sarcinile unui arhitect.

  Din perspectiva mea, este evident ca planificati si proiectati un script si poate faceti cateva diagrame ca sa intelegeti arhitectura din punctul propriu de vedere; dar nu proiectati sistemul, ci doar il supuneti testarii; nu instruiti utilizatorii - aceasta e poate sarcina celor de la suport sau de la marketing, sau e sarcina de "consultant".

  Daca aveti raspunsuri la intrebarile mele, sau intrebari la raspunsurile mele, sunt nicolae.bacrau. Ma gasiti pe Linkedin, yahoo, gmail, skype.

 • Maria Ciudin 09 sept 2019

  Buna ziua,

  Prin intermediul Ordinului nr. 925/2017 se stabilesc care sunt codurile CAEN ale activitatilor pentru care se poate calcula venitul net anual in baza de norma de venit.

  Potrivit acestuia, codurile CAEN 6202 (activitati de consultanta in tehnologia informatiei), respectiv 6203 (activitati de management al mijloacelor de calcul) fac parte din categoria serviciilor executate in domeniul informaticii, altele decat cele care genereaza drepturi de autor sau drepturi conexe drepturilor de autor, iar veniturile obtinute se impoziteaza pe baza normelor de venit.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide