</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cine plateste concediul prenatal daca firma la care lucreaza gravida intra in insolventa?

Legislatia muncii 24 mar 2020
  • Andrei Ionita 25 mar 2020

    Buna ziua!

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. 

    De asemenea, Ordonanta prevede o alta masura de protectie pentru salariati si anume, in cazul in care angajatorul isi suspenda temporar activitatea sau activitatea inceteaza prin divizare, fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciara, faliment sau alta modalitate prevazuta de lege, drepturile care s-au nascut anterior ivirii acestor situatii se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de catre casele de asigurari de sanatate unde medicul de familie al asiguratului are incheiata conventie.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide