</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Ce venit se ia in considerare, va rog, pentru indemnizatia de crestere copil? Cel Net inainte de impozitare, Salariul net sau cel incasat?

Concedii 20 oct 2023
Eu, am asa Venit net inainte de impozit, apoi Salariu net din care se scade o facilitate oferita de angajator prin platforma Benefit (e un venit suplimentar salariului brut de incadrare, marcat ca Retinere Avantaj in Natura) si apoi am un Rest de plata salariu, acesta fiind de fapt cel incasat.
 • Calculator Venituri 14 nov 2023

  Buna ziua,


  Conform OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activitaţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitaţi agricole, silvicultura şi piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile şi completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru creşterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunara.

  Cuantumul indemnizaţiei lunare  este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. Cuantumul minim al indemnizaţiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţa, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depaşi valoarea de 8.500 lei.

  Astfel se vor lua in calcul veniturile nete obtinute din salarii si asimilate salariilor  cum sunt tichetele de masa, voucherele de vacanta.


  Speram ca va sunt de folos informatiile oferite!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide