</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Ce s-a schimbat fata de anul trecut la taxarea asigurarilor voluntare de sanatate?

Venituri salariale 05 feb 2016
  • Cristina Simion 12 feb 2016

    Primele de asigurare voluntara de sanatate suportate de angajatori pentru salariatii proprii sunt considerate venituri neimpozabile, potrivit art. 76 alin. (4) litera t) din Codul Fiscal si asupra acestor sume nu se datoreaza contributii sociale, potrivit art. 142 litera s) punctul 6 din Codul Fiscal. Anterior, primele de asigurare voluntara de sanatate suportate de angajatori nu erau scutite de la plata impozitului pe venit. 

    Incepand cu anul 2016, primele de asigurare voluntare de sanatate suportate de angajati se deduc la calculul impozitului pe venit, in limita a 400 euro anual, potrivit art. 78, alin. (2), litera a) iv). Anterior nu exista aceasta facilitate decat pentru contributiile la planuri de pensii facultative, suportate de salariati, in aceeasi limita anuala.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide