</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediul medical?

Venituri salariale 08 iun 2021
In data de 9 Noiembrie m-am angajat, iar in data de 17 mai mi-am luat concediu medical. Este platit? Mentionez ca nu am mai lucrat in ultimele 12 luni pana sa ma angajez la locul de munca actual
 • Calculator Venituri 17 iun 2021

  Buna ziua,

  Dreptul la concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate este conditionat de plata contributiei asiguratorii pentru munca, destinata suportarii acestor indemnizatii. Persoanele asigurate au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, incazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA.

  Baza de calcul a indemnizatiei de concediu se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

  Asadar,veti putea beneficia de indemnizatie daca aveti stagiu de cotizare de minim 6 luni, indiferent de locul de munca la care v-ati desfasurat activitatea. Daca afectiunea dumneavoastra se incadreaza in urgentele medico-chirugicale, tuberculoza, bolilor infectocontagioasedin grupa A, neoplaziilor si SIDA nu este necesara indeplinierea conditiei de stagiu.

   

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide