</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cat este indemnizatia pentru cresterea copilului intr-o sarcina gemelara

Venituri salariale 16 dec 2020
  • Andreea Ionescu 21 dec 2020

    Buna seara, 

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura supuse impozitului. Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra mediei veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului.

    Conform art. 5 din OUG 111/2010, cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului calculata potrivit regulii de mai sus se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 asupra indicatorului social de referinta (a carui valoare este de 500 lei) pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, tripleti sau multipleti. Asadar, se va calcula indemnizatia potrivit regulii de mai sus (puteti efectua aici calculul: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil), iar rezultatul se va aduna cu 1250 lei in cazul sarcinii gemelare(2,5 * 500 lei). 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide