</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Castigul salarial mediu brut in anul 2023

Castigul salarial mediu brut in anul 2023

În data de 19 decembrie 2022, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1215, Legea nr. 369/2022 - Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Conform Legii nr.239/2022, câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 este de 6.789 lei.


Cuantumul ajutorului de deces se stabilește, în condițiile legii, în cazul:

a) asiguratului sau pensionarului, la 6.789 lei;
b) unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, la 3.395 lei.

Astfel, ajutorul de deces se va majora de anul viitor cu 694 de lei, potrivit legii prin care se stabilește bugetul asigurărilor sociale pentru 2023.

Câștigul salarial mediu brut se folosește pentru stabilirea sumelor maxime neimpozabile care se pot acorda pentru a acoperi contravaloarea serviciilor turistice şi/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă. Acestea sunt neimpozabile și nici nu sunt supuse contribuțiilor sociale, în măsura în care valoarea totală a acestora nu depăşeşte într-un an fiscal nivelul unui câştig salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în care au fost acordate.

Pentru anul 2023, acest tip de beneficii cumulat cu alte tipuri de beneficii nu poate depăși cel mult 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

Pentru anul 2022, câștigul salarial mediu brut a fost de 6.095 lei.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide