</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

CASS pentru venituri mici din drepturi de autor?

Venituri salariale 08 ian 2021
Pana anul trecut, pentru venituri din drepturi de autor sub plafonul de 12 salarii brut, nu se platea CAS sau CASS. Am observat acum in sectiunea dvs calculator venituri ca indiferent de suma castigata, chiar daca ea este fff mica, tot apare ca obligativitate de plata CASS. S-a schimbat legea?Multum
 • Andreea Ionescu 18 ian 2021

  Buna ziua,

  Calculatorul se raporteaza automat la situatia in care nu a existat in anul anterior calitatea de salariat si nu se inregistreaza nicio alta exceptie de la obligatia de plata CASS.  Astfel, calculul este realizat in conformitate cu art. 174 alin (18) din Codul fiscal. Acesta se refera la situatia in care persoanele fizice care realizeaza venituri din drepturi din proprietate intelectuala realizeaza un venit net anual cumulat sub nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, iar in anul fiscal precedent nu au avut calitatea de salariat si nu s-au incadrat in categoriile de persoane exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate (Art. 154 alin. 1 din Codul fiscal). Acestea  datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate la o baza de calcul echivalenta cu 6 salarii minime brute pe tara.  

  Asadar, daca ati avut in anul precedent calitatea de salariat sau v-ati incadrat in una dintre categoriile de persoane exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate si ati realizat venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, nu datorati contributia pentru sanatate.

  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

  • Jenny Badea 15 ian 2021

   Multumesc mult pentru raspuns! Mentionez ca nu sunt salariat si nici nu ma incradrez in vreuna din categoriile exceptate de la plata. Dar, atat anul trecut cat si acum 2 ani, m-am informat si am folosit si calculatorul dvs si nu exista obligativitatea de plata pentru Cass (pentru venituri sub 12 salarii). S-a schimbat ceva intre timp sau am inteles eu gresit de la bun inceput (de acum 2 ani)? Multumesc mult!!!

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide