</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

care este venitul net la o persoana cu handicap gr 2 incadrata in munca la un venit net de 3000 ron

Venituri salariale 04 oct 2019
 • Maria Ciudin 07 oct 2019

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste salariul pentru persoanele angajate in sectorul privat, acesta se stabileste prin libera negociere intre angajator si angajat si este scutit de impozitul pe venit in cota de 10%, conform art. 60 alin. 1 lit. b) din Codul Fiscal.

  Astfel, pentru salariile obtinute de persoanele cu handicap, se vor datora doar contributiile sociale obligatorii (pensie in cota de 25% si sanatate in cota de 10% din bazele de calcul stabilite prin Codul Fiscal).

  Referitor la persoanele care desfasoara activitate in sectorul public, Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice prevede acordarea unui spor de 15% din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie/indemnizatia de incadrare pentru activitatea desfasurata de nevazatorii cu handicap grav si accentuat.

  Pentru mai multe detalii, va rugam accesati sectiunea: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide