</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Care este baza de calcul pentru recuperarea de 41,5% din salariul mediu brut daca angajatul a fost si in somaj tehnic si in ingrijire copil?

COVID-19 27 mai 2021
 • Calculator Venituri 07 iul 2021

  Buna ziua,

   Conform OUG nr. 92/2020 pentru instituirea unor masuri active de sprijin destinate angajatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandireacoronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru modificarea unor acte normative:

  Art. I. -

  (1) Incepand cu data de 1iunie 2020, angajatorii ai caror angajati au beneficiat de prevederile art. XI alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilireaunor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatieiepidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.59/2020, cu completarile ulterioare, precum si angajatorii ai carorangajati au avut contractele individuale de munca suspendate in conformitate cu prevederile art. 52 alin. (1) lit. c) dinLegea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sinu au beneficiat de prevederile art. XI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cu completarile ulterioare, in perioada starii de urgenta sau alerta, beneficiaza, pentru o perioada de trei luni, de decontarea unei parti din salariu, suportata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 41,5% din salariul de baza brut corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 nr.6/2020, cu modificarile ulterioare.

  (3) Prevederile alin. (1) se aplica numai persoanelor care au avut o durata a suspendarii a contractului individual de munca de minimum 15 zile in perioada starii de urgenta sau de alerta si aubeneficiat fie de indemnizatiile prevazute de art. XI si XV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cucompletarile ulterioare, fie de prevederile art. 53 din Legea nr.53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

  In situatia dumneavoastra vor fi luate in calcul doar zilele de somaj tehnic, cu indeplinirea conditiilor de maisus.

   Pentru mai multe detalii puteti accesa: https://www.calculatorvenituri.ro/a-fost-stabilita-procedura-de-decontare-si-plata-a-sumelor-prevazute-de-oug

  Speram ca v-au fost de folosinformatiile primate.

   

  O zi frumoasa!

   

  Echipa calculatorvenituri.ro

   

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide